Satın Almadan Önce Yangın Çıkış Kapısı Things To Know

Wiki Article

Bir strüktürda kullanılan eş merdivenlerden yangın ve özge ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir bünyedadır.

Genel amacı insanların binayı zarar gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz aldatmaır.

Açılıp - kapanma teamüllevinin sorunsuz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu mevki denetleme edilmelidir. 

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız ciddi evetğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın çabucak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen düzenek yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan karıneriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

* BASAMAK SAYILARI : Basamakların sayıları sahanlıklar arasındaki mesafe ile düzlük oranda olacak ve kesme başına en azca 14 tane, en lüks 18 sayı olacaktır.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda biricik yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış bapsı namına çatı huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe göre içmimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı henüz buna bağlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Bu sebeple yapı zarfında rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, bina ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın yangın kapısı merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.

Ayrıca Yangın Kapısının üzerinde kâin panik pas kilit sisteminin de sorunsuz çdüzenıştığından emin olunmalıdır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel tuzakınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çhileışan her bir personele derece tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince devinme etmesi ve lazım çkırmızıışmaların da buna bakarak bünyelması gerekmektedir.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Report this wiki page